TÜM ÜRÜNLER

GIBBEST

BİTKİ GELİŞİM DÜZENLEYİCİSİ SOLÜSYON Litrede 20 g. Saf Gibberellic Asit (GA3) ihtiva eder. LD50 15000 mg/kg Doğal olarak bitkiler tarafından oluşturulan ya da bitkiye dışarıdan verilen, büyüme ile buna bağlı diğer fizyolojik hareketleri kontrol eden ve oluştukları yerden bitkinin başka yerlerine taşınabilen, çok az miktarda bile etkilerini gösterebilen organik maddelere Bitki Gelişimini Düzenleyiciler (BGD) adı verilir. Bitki gelişim düzenleyiciler başlangıçta yalnız tohumların çimlenmesinde, meyve, fidan ve çeliklerin köklendirilmesinde kullanılmıştır. Daha sonra tohumdan hasada kadar geçen devrede verim artışı, ürün kalitesinin yükseltilmesi ve bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığın arttırılması amacıyla tüm dünyada kullanılmaya başlanmıştır. Ancak dikkat edilmesi gereken husus diğer kimyasallarda olduğu gibi BGD‘lerin de yazılı olan tavsiyeye uygun olarak kullanılması gerekmektedir. Bitki gelişim düzenleyicilerin bir kısmı, bitkilerde uyarıcı veya teşvik edici etki gösterir, bir kısmı da, büyümeyi kısıtlayıcı veya yavaşlatıcı, hatta durdurucu etki gösterirler. Gelişmeyi teşvik edici ve engelleyici maddeleri birbirinden kesin sınırlarla ayırmak pek mümkün değildir. Çünkü BGD’ler, bitki büyümesinin değişik devrelerinde ve değişik bitki organlarına değişik konsantrasyonlarda uygulandıklarında farklı etkiler gösterir. Her iri, değişik renk, farklı tat ve şekildeki meyve veya sebzenin hormonlu olarak nitelendirilmesi yanlış bir yaklaşımdır. BGD’lerin dozunda ve zamanında kullanılırsa her hangi bir zararı yoktur. Gibbest’in Fonksiyonları Çeliklerin köklenmesini teşvik eder, Tohum çimlenme gücünü artırır, Bitkinin soğuğa dayanıklılığını artırır, Periyodisitenin azaltılmasını sağlar. Hasadı kolaylaştırır, Meyve muhafaza süresini uzatır, Bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığını artırır, Belirli kültürlerde olgunlaşmayı geciktirir, Belirli kültürlerde meyve seyreltir, Hasat öncesi meyve dökümlerini önler, Meyve tutumunu artırır, Tane iriliğini artırır ve standardı yükseltir, Olgunlaşmayı hızlandırır.
BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Çekirdeksiz Üzüm Sofralıklar Kurutmalıklar İri Salkım Ve İri Tane Elde Etmek İçin Kullanılır. Birinci Uygulama Kapsüllerin %70’i Döküldüğü Devrede, İkinci Uygulama İse, Bundan 10-12 Gün Sonra, Tanelerin 3 Mm Çapında (Saçma) İriliğine Ulaştığında Yapılır. Çiçek Kapsüllerinin Dökülmesinden 4-5 Gün Sonra Uygulama Yapılır (100 litre su ile) 100 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı 25 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Narenciye 1- Çiçek döllenmesine teşvik için: Özellikle satsuma ve klemantin türlü mandalinalarda çiçeklerin % 75-80 açtığı devrede hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür. 2- Haziran dökümünü önlemek için “VALENSİYA” portakalları hariç diğer çeşitlerde çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra (döküm başlamadan 1 ay önce) hazırlanan solüsyon fındık büyüklüğündeki meyvelere püskürtülür. 3- Hasadın geciktirilmesi için. A. Vaşington portakallarda: Meyvelerde ilk renk değişimi görülür görülmez hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür b.Yataklık limonlarda: Meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğünde hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür. Böylece meyvelerin 2-3 ay müddetle ağaç üzerinde kalmaları sağlanır. c. Greyfurtlarda ilk renk dönüşümü görüldüğünde hazırlanan solüsyon meyvelere püskürtülür. 75 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı 100 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı 50 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı 50 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı 75 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Armut Meyve Tutumu Az Olan Armut Çeşitlerinde Çiçekler % 30 Açıldığında Verimi Arttırmak İçin, Çiçeklenme Devresinde İse Muhtemel Don Zararından Korunmak İçin Dondan En Geç 2 Gün Sonra Hazırlanan Solüsyon Ağaçlara Püskürtülür. 75-125 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Kiraz - Vişne Meyvelerde Renk Değişiminin Başladığı Dönemde Uygulama Yapılır. Bu Uygulamadan Sonra En Dayanıklı Ve Düzgün Meyve Elde Edilir. 75-100 Cc + 50 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Şeftali Ağustosun İlk Haftası İçinde Hazırlanan Solüsyon Püskürtülür. Bu Uygulama Ağaçları Gelecek İlkbahardaki Geç Donlardan Koruyacağı Gibi Meyve Seyreltme İşi De Kendiliğinden Halledilmiş Olacaktır. 500-750 Cc+50 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Çilek Mahsule Yatmayı Sağlamak Ve İri Meyve Elde Etmek İçin Kullanılır. Çiçeklenmeden 3-4 Hafta Önce Hazırlanan Solüsyon Sırt Pompası İle Püskürtülür. 75-100 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Enginar Turfanda Enginar Yetiştirmek Ve Yüksek Verim Almak İçin Enginarların 4-5 Yaprak, Yaprak Boyunun Da 25-30 Cm Olduğu Devrede Hazırlanan Solüsyon Özellikle Bitkilerin Göbek Kısmına Pülverize Edilir. 125-250 Cc + 50 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Patates Tohumluk Olarak Kullanılacak Patatesler Hazırlanan Solüsyona Dikimden Önce Daldırılarak Muamele Edilir Ve Dikilir. Böylece Çimlenme Hızlanır Ve Düzenli Çıkışlar Olur. 25 Cc + 20 Cc
Marul Göbek Bağlamaya Teşvik İçin Hasattan 7-15 Gün Önce Uygulama Yapılır. Soğuk Hava Şartlarında Yüksek Doz Uygulanır. 25 Cc + 20 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Biber Verimi Arttırmak İçin Çiçeklerin Yarısı Meyve Tuttuğunda Uygulama Yapılır, Bundan 2-3 Hafta Sonra Da İkinci Uygulama Yapılır. 250 Cc + 50 Cc Yayıcı Yapıştırıcı
Süs Bitkileri (Karanfil, Gül, Çiçek Vs.) Kesme Çiçekçilikte Uzun Sap Ve İri Çiçek Elde Etmek İçin Kullanılır. 225 Cc + 50 Cc Yayıcı Yapıştırıcı