TÜM ÜRÜNLER

DERMİN

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Toplam AZOT (N) 5
Amonyum Azotu (N-NH4) 5
Suda çözünür POTASYUM OKSİT (K2O) 13
Suda çözünür BOR (B) 4
Suda çözünür BAKIR (Cu) 0,02
Suda çözünür DEMİR (Fe) 0,05
Suda çözünür MANGAN (Mn) 0,02
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) 4
DERMİN: Temel besin maddeleri olan azot ve potasyumla birlikte bitkinin sağlıklı ve kaliteli ürün vermesi için gerekli olan çinko ve bor iz elementlerini de % 4 oranında bünyesinde bulundurur. Sebze ve meyvelerde döllenme ve ürüne yatma sağlar. Fındıkta boş ürün oluşumunu önler. Kaliteli ve randımanı yüksek ürün oluşumu sağlayarak verim artışına neden olur. Koruk ve buruşukluğu giderir. İçeriğindeki potasyum nedeniyle ürün kalitesi ve depolanma ömrünü artırır. Önerilen dekar/doz damlama sulamada 1 ton, yapraktan uygulamalarda ise 100 litre suyla çözülerek pulvarize edilir. Fındıkta topraktan uygulamalarda sonbahar ve ilkbaharda ocak başına 100-150 gram taç izdüşüm çapına serpme olarak uygulanarak, toprağa karıştırılır.
BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Fındık İç doldurma döneminde
Domates-Biber--Patlıcan-Hıyar Meyvelerin ceviz iriliğine ulaştığı dönemlerden hasat zamanına 15-20 gün kalmaya kadar 10-15 gün ara ile
Kavun-Karpuz Meyvelerin ceviz iriliğine ulaştığı dönemlerden hasat zamanına 15-20 gün kalmaya kadar 10-15 gün ara ile
Baklagiller-(Nohut-Fasulye-Mercimek-K.Bakla Meyvelerin ceviz iriliğine ulaştığı dönemlerden hasat zamanına 15-20 gün kalmaya kadar 10-15 gün ara ile
Elma-Armut-Kayısı-Şeftali-Kiraz-Vişne Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalıncaya kadar 10-15 gün ara ile
Narenciye-Zeytin-Bağ-Kivi Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalıncaya kadar 10-15 gün ara ile
Hububat (Buğday-Arpa-Çeltik vb.) Sapa kalkma döneminden hasat dönemine kadar
Pamuk Tarak oluşumundan itibaren hasat dönemine kadar 10-15 gün ara ile
Şekerpancarı-Patates-Havuç vb. Kök gövdesinin şişmeye başlamasından itibaren hasat dönemi sonuna kadar 10-15 gün ara ile
Mısır-Ayçiçeği Çiçeklenmeden sonra hasada kadar