TÜM ÜRÜNLER

MAGSUL

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Suda çözünür MAGNEZYUM OKSİT (MgO) 16
Suda çözünür KÜKÜRT TRİOKSİT (SO3) 32
MAGSUL: Magnezyum sülfat tamamı suda eriyebilen % 16 ve üzeri magnezyum bulundurur. MAGSUL beyaz kristal görünümlü, çözeltisi kalıntısız, renksiz ve berraktır. Tortu bırakmaz. Magnezyum klorofilin ana bileşenidir. Her klorofil molekülü bir magnezyum atomu bulundurur. Klorofil molekülünün yapı maddesi oluşturması nedeniyle yeterli magnezyum bulunmaması durumunda fotosentez olmaz. Bu durumda bitkide zayıf gövde, uzun saçaklı kökler, yapraklarda yukarı doğru kıvrılma ve hasat öncesi meyve dökülmesi görülecektir. Magnezyum bitkinin güneşten azami derecede faydalanmasını sağlayarak iyi gelişmesini teşvik eder. Uzun ömürlü, canlı renklere sahip sebze ve meyveler için magnezyum önemlidir. Yaprakların direncini artırarak hastalıklara karşı direnç sağlar. Özellikle yağış alan kumlu asitli topraklarda eksikliği görülür.
BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Elma-Armut İlk uygulama meyveler büyümeye başladığı zamandır. 14 gün ara ile 1–2 defa verilir.
Taş Çekirdekliler Çekirdek sertleşmesinden sonra 1–2 uygulama
Zeytin Çiçeklenmeden 3 hafta sonra
Narenciye İlkbahar yapraklanması 2/3 olduğu zaman
Fındık-A.Fıstığı Gelişme döneminde
Bağ Koruk dönemi ve tatlı koruk döneminde
Çilek Meyve gelişim döneminde
Domates-Biber Meyve bağlamada
Baklagiller Nodul oluşumuna kadar
Kavun-Karpuz Yetiştirme periyodu boyunca
Ayçiçeği Bitki boyu 40–50 cm olduktan sonra 1–2 uygulama
Pamuk Tarak döneminde 1–2 uygulama
Patates Gelişme periyodu boyunca
Ş.Pancarı Gelişme periyodu boyunca
Hububat Sapa kalkma döneminde
Mısır Bitki boyu 40–50 cm olduktan sonra 1–2 uygulama
Muz Sürgün faaliyeti döneminde 1-2 uygulama