TÜM ÜRÜNLER

10.5.40

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Toplam AZOT (N) 10
Nitrat Azotu (N-NO3) 10
Suda çözünür FOSFORPENTAOKSİT (P2O5) 5
Suda çözünür POTASYUMOKSİT (K2O) 40
İZ ELEMENTLER
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.02
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.05
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.02
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.02

10-5-40: Potasyum ağırlıklıdır. Meyve tutum oranını artırır. Meyvenin kalitesini (renk, tat, görünüm) artırır. Sert ve dolgun meyve oluşumunu sağlar. Raf ömrünü uzatarak pazar değerini artırır. Bitkinin hastalık, soğuk ve kurağa karşı direncini artırır. Yüksek verimli ve kaliteli ürün oluşumunu sağlar. Bitki gelişimi için gerekli azotu da bünyesinde bulundurur. Meyve oluşumundan hasat sonuna kadar uygulanan bir gübredir. DAMLA SULAMA UYGULAMASI Sebzeler: Meyve tutumundan sonra hasat zamanı sonuna kadar günlük 500-1500 g dozlarında en az 1 ton su ile Meyveler: Meyvelere ben düşmesinden itibaren hasat sonuna kadar, ağacın yaşına göre ağaç başına 250-1500 g dozlarında

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Kavun-Karpuz Meyvelerin ceviz iriliği olduğu dönemlerde hasat zamanına 15-20 gün kalmaya kadar 10-15 gün ara ile 200-250 gr/dekar
Elma-Armut Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalıncaya kadar 10-15 gün ara ile 300 gr/100 l su ile
Kayısı-şeftali Kiraz-Vişne Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalıncaya kadar 10-15 gün ara ile 300 gr/100 l su ile
Narenciye Meyve tutumundan hasada 10-15 gün kalıncaya kadar 10-15 gün ara ile 300 gr/100 l su ile
Zeytin Meyvelerde olduğu gibi 300 gr/100 l su ile
Bağ Meyvelerde olduğu gibi 300 gr/100 l su ile
Baklagiller Sebzelerde olduğu gibi 250-300 gr/dekar
Hububat (Buğday Çeltik-Arpa vb) Sapa kalkma döneminden hasat dönemine kadar 250-300 gr/dekar
Pamuk Tarak oluşumundan itibaren hasat dönemine kadar 10–15 gün ara ile 300 gr/dekar
Şeker Pancarı Patates-Havuç vb Kök gövdenin şişmeye başlamasından itibaren Hasat dönemi sonuna kadar 10-15 gün ara ile 250-300 gr/dekar
Fındık İç doldurma döneminde 250 gr/100 l su ile
Mısır-Ayçiçeği Çiçeklenmeden sonra hasada kadar 250-300 gr/dekar