TÜM ÜRÜNLER

ÇİNKO

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) 3
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) EDTA ile Şelatlı 2

ÇİNKO SÜLFAT: Bitkilerin çinko ihtiyacını gidermede başarılı gübre çözeltisidir. Çinko, bitki boyu ve dal gelişimini artıran önemli bir besin maddesidir. Bitkilerin çinko ihtiyacı, miktar olarak diğer besin maddelerinden düşük olmakla birlikte; eğer toprakta çinko noksanlığı var ise, diğer tüm besin elementleri yeterli miktarda bulunsa bile verim düşük olacaktır. Dolayısıyla çinko, topraktan kaldırılan ürün miktarını doğrudan etkiler. ÇİNKO SÜLFAT; sebzeler ve meyve ağaçlarında gövde ve dal gelişimini, tahıllarda kardeşlenme ve sapa kalkma faaliyetlerini artırır. Çinko noksanlığının en belirgin görüntüsü bodur bitkilerdir. Bununla birlikte ağaçların genç sürgünleri uçtan başlayarak kurur, yaprak ve meyveler olgunlaşmadan dökülür. Meyve adedi azalır ve verim düşer.

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Fide dikiminden itibaren YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Karpuz-Kavun-Kabak Fide dikiminden itibaren YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Çilek Fide dikiminden itibaren YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Bağ-Kivi Çiçeklenme öncesi gözler uyanırken YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Muz Doğum öncesinde YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Narenciye Çiçeklenme öncesinde YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik Çiçeklenme öncesinde YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Elma-Armut-Ayva Çiçeklenme öncesinde YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Zeytin Çiçeklenme öncesinde YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-600 cc/dekar (1 ton su ile)
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Patates-Ş. Pancarı-Havuç Çiçeklenme öncesinde YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme döneminde YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Pamuk Taraklanmadan önce YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-500 cc/dekar (1 ton su ile)
Fasulye-Nohut-Mercimek Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Sürgün zamanı YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-700 cc/dekar (1 ton su ile)
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-500 cc/dekar (1 ton su ile)
Soğan-Sarımsak Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-600 cc/dekar (1 ton su ile)
Yeşil alanlar Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 200-250 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-500 cc/dekar (1 ton su ile)