TÜM ÜRÜNLER

BOR-8

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Suda çözünür BOR (B) 8

BOR-8: İleri bor noksanlığının görüldüğü durumlarda tavsiye edilen yüksek etkili bor kaynağıdır. Noksanlığı kısa sürede giderir. Bor, bitkide sağlıklı büyüme ve gelişme için mutlaka gerekli iz elementlerden biridir. Büyümeyi etkileyen hormonların oluşumunda, kök gelişiminde, tomurcuk ve çiçek oluşumunda artış sağlar. Sebzelerde ve meyve ağaçlarında meyve sayısını artırır. Daldan düşen meyve sayısını en aza indirir. Bor noksanlığında yapraklarda doku ve şekil bozukluğu, gövde merkezinde çatlama ve çürümeler meydana gelir. Bitkide büyüme geriler. Döllenme ve meyve tutumu azalır.

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar 1. uygulama: Fide dikiminden sonra, 2. uygulama: ilk uygulamadan 15 gün sonra YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Karpuz-Kavun-Kabak 1. uygulama: Fide dikiminden sonra, 2. uygulama: ilk uygulamadan 15 gün sonra YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Çilek 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce, 2. uygulama: ilk uygulamadan 15 gün sonra YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Bağ-Kivi 1. uygulama: Göz kabarmasında, 2. uygulama: Çiçeklenmeden önce YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Muz Doğum döneminde YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Narenciye Hasattan sonra çiçeklenmeden önce YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-500cc/dekar (1 ton su ile)
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce, 2. uygulama: Hasattan sonra YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Elma-Armut-Ayva 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce, 2. uygulama: Hasattan sonra YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Zeytin Çiçeklenmeden önce YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 400-500cc/dekar (1 ton su ile)
Mısır-Ayçiçeği 1. uygulama: Ekim öncesi topraktan 500 cc/dekar, 2. uygulama: Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemde YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Patates-Ş. Pancarı-Havuç 1. uygulama: Ekim öncesi topraktan 500 cc/dekar, 2. uygulama: Bitki boyunun 10-15 cm olduğu dönemde YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme döneminde YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile)
Pamuk Koza oluşumundan önce YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-400cc/dekar (1 ton su ile)
Fasulye-Nohut-Mercimek Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-400cc/dekar (1 ton su ile)
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Çiçeklenmeden önce YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Şaşırtmadan ya da çıkıştan 10-15 gün sonra YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Soğan-Sarımsak Bitki boyunun 10-15 cm olduğu dönemde YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)
Yeşil alanlar Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 100 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 300-500cc/dekar (1 ton su ile)