TÜM ÜRÜNLER

KALSİYUM

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Toplam AZOT (N) 8
Nitrat Azotu (N-NO3) 7
Amonyum Azotu (N-NH4) 1
Suda çözünür KALSIYUMOKSİT (CaO) 10

Bileşiminde kalsiyum ile birlikte azot bulunur. Kalsiyum, hücre bölünmesinin düzenlenmesi ve hücrelerin uzamasında etkili olarak bitkinin büyümesini sağlar. Hücre duvarını sağlamlaştırarak bitkinin hastalıklara, kuraklığa, dona ve stres koşullarına karşı dayanımını arttırır. Normal kök gelişimi ve çiçeklenme için gerekli bir besin maddesidir. Kaliteli, raf ömrü uzun bir ürün hasadı sağlar. Yeterince kalsiyum alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Elmada acı benek ve domateste dip çürüklüğü gibi belirtiler kalsiyum noksanlığında görülür. KALSİYUM gübresi fosforlu gübrelerle karıştırılırken ön deneme yapılması tavsiye edilir. Uygulama sulamadan önce yapılmalı veya uygulamadan sonra su verilmelidir.

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Karpuz-Kavun-Kabak Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Çilek Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Bağ-Kivi Meyve tutumundan sonra YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Muz Hevenkte parmak irileşmeye başladıktan sonra YAPRAKTAN: 300-350 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Narenciye Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra YAPRAKTAN: 300-350 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Elma-Armut-Ayva Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Zeytin Meyve tutumundan sonra YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 20-25 cm olduğu dönemden itibaren YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Patates-Ş. Pancarı-Havuç Yumrular erik iriliğini aldıktan sonra YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme döneminde YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile)
Pamuk Taraklanma döneminde YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Fasulye-Nohut-Mercimek Bakla verim aşamasında YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Yaprak oluşumu tamamlandıktan sonra YAPRAKTAN: 300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 250-300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Soğan-Sarımsak Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 300-350 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)
Yeşil alanlar Gelişme dönemi boyunca YAPRAKTAN: 250-300 cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN: 4-5 litre/dekar (1 ton su ile)