TÜM ÜRÜNLER

5.0.16

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Suda çözünür MOLİBDEN (MO) 0.001
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.002
Toplam AZOT (N) 5
Üre Azotu (N-NH2) 5
Suda çözünür POTASYUMOKSİT (K2O) 16
İZ ELEMENT İÇERİĞİ
Suda çözünür BOR (B) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.01
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.02
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.02
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.01

5-0-16: Potasyum ağırlıklı ve iz elementli NK gübre çözeltisidir. Sebzeler ve meyve ağaçlarında tomurcuk ve çiçek oluşumu, meyve bağlama ve meyve kalitesini (şekerler, proteinler, vitaminler, organik asitler, aroma maddeleri vs.) artırır. Olumsuz yetişme koşullarına, hastalıklara ve hububatlarda yatmaya karşı dayanıklılık sağlar. Bileşiminde bulunan iz elementler (çinko, demir, bor, bakır, mangan, molibden) büyüme ve gelişmeyi destekler. Generatif dönemde de yaprak faaliyetlerinin (özümleme) devamlılığını teşvik ederek ürünün iri, dolgun, sert ve renginin canlı olmasını sağlar. Daldan düşen meyve sayısını en aza indirir. Depolama ve raf ömrünü uzatır.

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Mısır-Ayçiçeği Bitki 25-30 cm olunca 20 gün ara ile 2 uygulama 350-400 cc/dekar veya 100 litre su ile
Hububat(Buğday-Arpa) Bitki 30-40 cm olunca ilk,bundan 15-20 gün sonra ikinci uygulama 300-350 cc/dekar veya 100 litre su ile
Çeltik Kardeşlenme başlangıcından itibaren 15 gün arayla iki uygulama 300-350 cc/dekar veya 100 litre su ile
Çilek Meyvelerin kızarmaya başladığı dönemde 200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Sebzeler Meyve tutumundan itibaren 7-10 gün arayla 3 uygulama 200-250 cc/dekar veya 100 litre su ile
Elma-Armut Meyvelerin kızarmaya başladığı dönemde 250 cc/dekar veya 100 litre su ile
Narenciye Meyveler fındık iriliğine gelince,15-20 gün arayla 2 uygulama 400 cc/dekar veya 100 litre su ile
Pamuk-Soya-Yerfıstığı Bitki 15-20 cm olunca 15-20 gün ara ile 2 uygulama 300-350 cc/dekar veya 100 litre su ile
Bağ İnce koruk döneminde ilk,iri konuk döneminde ikinci uygulama 200-250 cc/dekar veya 100 litre su ile
Şeker Pancarı-Patates Bitki 15 cm olunca (yumru oluşumunun başladığı dönemde) 350-400 cc/dekar veya 100 litre su ile
Kiraz-Şeftali-Kayısı-Erik: Meyve tutumundan hasada kadar olan zamanda uygulanır 250 cc/dekar veya 100 litre su ile
Fındık-A.Fıstığı İç doldurma döneminde 300 cc/dekar veya 100 litre su ile