TÜM ÜRÜNLER

MAGNEZYUM

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Suda çözünür MAGNEZYUMOKSİT (MgO) 5
Suda çözünür Kükürttrioksit (SO3) 10

MAGNEZYUM SÜLFAT: Zayıf gelişme gösteren bitkileri canlandırmak ya da erken dönemde bu olumsuzluğun önüne geçmek için ideal bir gübredir. Magnezyum, bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek sağlıklı ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar. Bu yönüyle; bitkinin fotosentez gücü, kuru madde biriktirme kapasitesi, sonuçta verim ve kalite üzerinde belirleyici etkiye sahip bitki besin maddesidir. Yeterli magnezyumu alamayan bitkiler yeterli klorofili üretmezler ve bitkide yeşil renk giderek kaybolur. Bu durumda fotosentez kabiliyeti ortadan kalkar, bitkide büyüme ve gelişme durur. Magnezyum ayrıca bitkinin su kullanım etkinliğini ve fosfor alımını artırır, yapraklara direnç kazandırarak soğuğa ve hastalıklara dayanım sağlar. Şeker pancarı, patates, domates, hıyar, patlıcan, biber, karpuz, kavun, muz, lahana, mısır, narenciye, elma ve üzüm topraktan yoğun bir şekilde magnezyum kaldırırlar.

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Domates-Biber-Patlıcan vs. Şaşırtmadan 2 hafta sonra ilk, birinciden 2 hafta sonra 2. uygulama. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Kabak-Hıyar Şaşırtmadan 2 hafta sonra ilk, birinciden 20 gün sonra 2. uygulama. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Kavun-Karpuz Şaşırtmadan 2 hafta sonra ilk, birinciden 20 gün sonra 2. uygulama. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Narenciye Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ilk, birinciden 6 hafta sonra 2. uygulama. 150-200cc/dekar veya 100 litre su ile
Muz Yeni sürgünde. 500 cc/dekar veya 100 litre su ile
Elma- Armut Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ilk, birinciden 4 hafta sonra 2. uygulama. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
şeftali-Erik-Kayısı-Kiraz Yaprak oluşumunu tamamladıktan sonra ilk, birinciden 4 hafta sonra 2. uygulama. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Pamuk Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ilk, Birinciden 4 hafta sonra 2. uygulama. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
şekerpancarı 4-6 yapraklı dönemde ilk, 15 gün sonra 2. uygulama. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Fındık Gelişme döneminde 1-2 uygulama yapılır. 150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Bağ Çiçeklenmeden 10-15 gün önce. 150 cc/dekar veya 100 litre su ile