TÜM ÜRÜNLER

MANGAN

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Suda çözünür MANGAN (Mn) 3
Suda çözünür MANGAN (Mn) EDTA ile Şelatlı 2

MANGAN SÜLFAT: Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksanlığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir.

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Pamuk Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Narenciye Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 250 cc/dekar veya 100 litre su ile
Mısır Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200-300 cc/dekar veya 100 litre su ile
Hububat (Buğday-Çeltik vb.) Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200-300 cc/dekar veya 100 litre su ile
şeker Pancarı Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200-300 cc/dekar veya 100 litre su ile
Domates-Biber Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Kavun-Karpuz Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Soya Fasulyesi-Fasulye-Mercimek-Nohut Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Patates Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200-300 cc/dekar veya 100 litre su ile
Bağ Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Elma-Armut Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200 cc/100 l su ile
Şeftali-Kayısı-Kiraz-Vişne-Erik Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Çilek Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Muz Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Zeytin Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Ayçiçeği Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile
Salatalık-Kabak Bitkilerde mangan eksikliği görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır. 150-200 cc/dekar veya 100 litre su ile