TÜM ÜRÜNLER

BAKIR-5 FORTE

GARANTİ EDİLEN İÇERİK KÜTLECE (w/w) %
Suda çözünür BAKIR (Cu) 5
Suda çözünür BAKIR (Cu) EDTA ile Şelatlı 1.5

BAKIR-5 FORTE: İleri bakır noksanlığının görüldüğü durumlarda tavsiye edilen yüksek etkili bakır kaynağıdır. Bakır, klorofil (yeşil renk pigmenti) sentezi için vazgeçilmez elementlerden biridir. Klorofil sentezi ise bitkinin fotosentez etkinliği ve sonuçta verim üzerinde belirleyici rol oynar. Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar. Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar. Genç yapraklar daralır ve küçülür, meyve ağaçlarında dalların uç kısımları kurur. Tahıllarda noksanlık şiddetli ve sürekli olursa başak oluşmaz. Yapraktan uygulanan bakırın bitki bünyesindeki etkinliği yüksek olur ve kısa sürede sonuç verir. Ayrıca yapraktan uygulama ile toprakta bakır birikiminin önüne geçilir. Böylece zehirlilik etkisi önlenmiş olur. Tek başına kullanılması tavsiye edilir.

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI ÖNERİLEN DOZ
Domates-Biber- Patllıcan Gelişme dönemi boyunca uygulanır. 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Marul-Kıvırcık-Salata Gelişme dönemi boyunca uygulanır. 100 cc/dekar veya 100 litre su ile
Mısır Bitki boyu 30-40 cm olduğunda uygulanır. 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Soğan-Sarımsak Gelişme dönemi boyunca uygulanır. 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Ayçiçeği Bitki boyu 30-40 cm olduğunda uygulanır. 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Şeker Pancarı Çiçeklenme dönemine kadar uygulanır. 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Hububat (Buğday-Arpa-Çeltik) Kardeşlenme başlangıcıyla sapa kalkma dönemi arasında uygulanır 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Üzüm Gelişme dönemi boyunca uygulanır. 100 cc/dekar veya 100 litre su ile
Çilek Gelişme dönemi boyunca uygulanır. 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile
Çeltik Sapa kalkma dönemi arasında uygulanır. 100-150 cc/dekar veya 100 litre su ile